perjantai 25. lokakuuta 2013

Singapore

Nyt sain tamankin viimein perustettua. Syy viivastymiselle oli se, etten heti keksinyt taydellista otsikkoa blogille. Heh. Blogin tarkoitus on lahinna valivuoden aikana valittaa tietoa siita etta  kaikki on reissussa ok. Lisaksi saatan kirjoittaa tanne jotain havaintoja tai kokemuksia jos sellaisia sattuu kohdalle.

Matka sujui ok. Lentokentalta kartta kateen ja metrolla hostellia lahimmalle pysakille. 5 min kavely ja olinkin jo hostellilla. Pieni, aika hiljainen sivukatu, lahella keskustaa. Erittain smoothia ottaen huomioon etta ollaan miljoonakaupungissa. Muutenkin suunnistaminen taalla on erittain helppoa, kaikilla kaduilla on nimi ja keskusta-alue on kaveltavan kokoinen.

Hostelli on taynna ausseja jotka istuvat loungessa napraamassa macbookejaan. Kaikki tuntuvat tekevan omia juttujaan, mitaan yhteista ohjelmaa aamupalaa lukuunottamatta ei tunnu olevan. Muuten hostelli on kylla oikein viihtyisa, ei mitaan valittamista.

Taalla Singaporessahan voi tehda lahes mita vaan jos on rahaa. Hiihto/laskettelukeskuskin loytyy!? No itse kuitenkin paatin viettaa aikaa kavelemalla ympari kaupunkia ja katselemassa paikkoja. Olen pienesta asti ollut aina enemman kiinnostunut sivukujista kuin itse nahtavyyksista. Katukuvassa tunnistaa selvasti kiinalaiset, seka tummaihoiset intialaiset, jotka ilmeisesti ovat tamileja. Merkillepantavaa on se etta lahes poikkeuksetta rakennustyomiehet, siivoojat, yms raskaan fyysisen (ja tuskin hyvin palkatun) tyon tekijat ovat tamileja. Liikemiehet yms. taloudellisesti menestyvan nakoiset ihmiset taas ovat lahes aina kiinalaisia. Sosiaalista segregaatiota siis taallakin. Lisaksi taalla nakyy malesialaisia, jotka eivat niin selvasti ole lokeroitavissa kuin tamilit ja kiinalaiset.

Huomenna siirryn Jakartaan, joka etukateistiedon mukaan on maailman 3. saastunein kaupunki, liikenteeltaan erittain kaoottinen, niin sekava etteivat edes taksikuskit tieda suurinta osaa paikoista. jne jne jne. Kuitenkin odotan mielenkiinnolla etta paasen todistamaan asiaa paikan paalle. Kaipaan vahan originellimpaa ymparistoa kuin tama siloitettu Singapore ja sen iphoneen rapattavat kiinalaiset liikemiehet.

ps. loysin kuolettavan isosta IT-ostoskeskuksesta nokiaan suojakuoren kun ei tosiaan gigantissa ollut. Tanne asti piti tulla perhana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti