torstai 21. marraskuuta 2013

Lomapohdintaa...

Varvasmurtuma taisi onneksi olla väärä diagnoosi. Kipu on hellittänyt jo huomattavasti.

Muutamia havaintoja:

Maanantaina kiinalaisia turisteja kuljettanut minibussi suistui rotkoon täällä Balilla, samoilla nurkilla missä oon ajellu skodellakin. Seurauksena 6 kuolonuhria, loput kyydissä olleet vammautuivat enemmän tai vähemmän. Juuri äsken taisin blastata näistä minidösistä. Pirulaiset kun ajavat tuhatta ja sataa, yrittäen saada mahdollisimman monta keikkaa päivälle. Ja tietenkin nuo kotterot ahdetaan niin täyteen kuin mahdollista. Vältän viimeiseen asti.

Merapi-tulivuori oli ampunut tuhkapilven 2 kilsan korkeuteen ja 30km päähän 4 päivää sen jälkeen, kun kävimme sitä ihmettelemässä. Huhhuh. Myönnetään näin jälkikäteen että ei ehkä turvallisimmasta päästä se reissu. (myös HS mainitsi asiasta).

Indonesiassa on kuollut 3 ihmistä lintuinfluenssaan (h5n1) tänä vuonna. Kun ottaa huomioon että täällä on kanoja hatusta vetäen n. 100-500 miljoonaa, täytyy todeta että h5n1 lienee murheista vähäisempiä(ja liiotelluimpia).

Naapurihuoneen aussipariskunta aikoo ostaa puolet kämpästä itselleen ja asustaa siinä miehen mukaan niin kauan kuin 50 tonnin säästöt riittää. Se muuten riittää aika monen talven yli. Näin vaatimattomalle suomalaiselle tuntui erikoiselta että äijä mainitsi tilinsä saldon ennen nimeään. Meilläpäin pidettäisiin rehvastelijana. Tällaista vaikutelmaa en kuitenkaan kaverista saanut, tapa ja äänensävy millä hän asian ilmaisi oli sama kuin päivän surffikeleistä puhuttaessa.

Mikäli säiden valtias sallii (eli pyykit on kuivuneet) lähden huomenna jatkamaan matkaa. Tämä Balin Bingin beach oli juuri sopiva paikka lyhyeen laiskotteluun( ja surffaukseen jos en olisi niin huono). Oma parveke suoraan merelle, 13 egee yö. Paikallisten omistama, joten rahat toivottavasti jäävät tänne.

Tämän rantasipaleen vika on kuitenkin siinä että ihmiset täällä ovat lomalla, omissa oloissaan. Itse taas olen matkalla, joten en koe kuuluvani joukkoon. Todennäköisesti riipaisen viereiselle Lombokin saarelle. Siellä pitäisi sataakin vähemmän.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti