tiistai 12. marraskuuta 2013

Yogyakarta

Ennen kuin paasin tanne yogyakartaan jouduin ensimmaisen (tosin aika pienen) ukotuksen uhriksi. Laiskuuksissani nimittain varasin junaliput ja autokyydin Pangandaranista Sidarejan juna-asemalle matkatoimiston kautta. Katsoin etukateen etta hinta ilmastoidussa  vaunussa olisi n. 180k (180 000) rupiaa. Matkatoimiston tyyppi pyysi 200k, kuulostaa todella hyvalta silla hintaan kuuluisi viela 50km matka autolla juna-asemalle. Ostin sen. Kuitenkin vasta asemalla minulle realisoitui etta kaveri myikin lipun economy luokkaan (ei ilmastointia), jonka hinta on 55k. Lisaksi junaa piti venata viela 4 tuntia asemalla. Ei siina mitaan, economy luokassakin parjaa mutta hinta olisi ollut n. 140k halvempi jos olisi tuonkin hoitanut itse.

Paatinkin etta minimoin kaikki mahdolliset jarjestetyt retket yms tolloille suunnatut jarjestelyt, joiden tarkoituksena on vain erottaa sinut rahoistasi mahdollisimman nopeasti. Vuokrasin samantien taalla skootterin 3 paivaksi, rahaa saastyy, suhteellisen helppoa tsekata kaupunkia ymparoivat nahtavyydet itse eika minkaan lammaslauman mukana. Tottakai eksyin muutamaan kertaan mutta nokia maps auttaa! Borobudurin buddha temppeli oli todella vaikuttava, taytyy siitakin kuvia koittaa tanne laittaa.

Majoitusta taytyy kehua, paikka on nimeltaan EDUhostel. hinta minimaaliset 70k, aamupala kuuluu hintaan, ilmastointi. Kattoterassi auringonlaskun aikaan on mahtava paikka, tulivuoret siintaa violetissa horisontissa ja rukouskutsut raikaa. Kaukana kotoa ollaan.

Huomenna iltapaivasta alkaa tahan mennessa suurin seikkailu nimittain lahdetaan ruotsalaisen Lindan (joka on erittain kiinnostunut tulivuorista) kanssa kiipeamaan Merapi tulivuorelle. Wikipediasta voi tsekata etta kyseessa ei ole mikaan hoyhensarjan tulivuori, viimeisimmat tuhoisat purkaukset ovat olleet 2006 ja 2010. Talla hetkella tulivuoren aktiivisuus on kuitenkin normaalilla tasolla ja sinne kiipeaminen on suhteellisen turvallista. Tarkoitus on aloittaa kiipeaminen keskella yota jotta huipun saavuttaa auringonnousun aikaan. Nousua lahimmasta kylasta huipulle on n. 1200m. Toivottavasti surffauksen runnoma nilkka kestaa eika Linda hyydy kesken matkaa. Ei kai sita olisi yksinkaan sinne uskaltanut toisaalta paastaa. Saa nahda mita tulee, jannittaa aivan pirusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti